Bu konuda bilgisi olan yok mu?
Arkadaslar Merhaba.
2011 model 1.6 tdi 65000 km aracim var. Araç 5.000 km dir bende. Bu süre zarfında 3 defa kizdirma buji uyarısı verdi. Servise götürdüm yazılımının çok eski oldugu, yazılım güncellenerek adaptasyon yapılacağı ve bilgi verileceği söylendi. Usta Yazılımı guncellemis ama adaptasyonu 40 dk (uzun) sürmüş. Ustaya durumu sordugumda; enjeksiyonlarin fazla yakıt puskurttugunu, bu yuzden dpf nin dolu oldugunu, enjeksiyonlarin bitme aşamasına geldigini söyledi. Ama araç zorda olsa adaptasyonu tamamlamış. Aracı aldım daha seri geldi. Vuruntu gitmis. Yakit tuketimi de düşmüş. Anlık yakıt tüketimi motor sıcakken Rolanti de 0.2-0.3 seviyesine düşüyor. (Bu durum normal mi. Forumda en düşük 0.4 gördüm)
Serviste 1 enjektor 1.800 tl. tanesi 7000 gibi. Sıfır takmam çok zor.
Size sormak istedigim:
Hiç bu güne kadar enjektor temizliği yada tamiri yapan oldu mu? Sonuç nasıldı?
Birde bizim bu araçlarda (2011 tdi motor) enjektor tamiri yapılabiliyor mu? tamir sonrası durum nasıl?
Varsa beni yonlendirebileceginiz bir yer yada usta var mı?
Bilgilendirebilirseniz memnun olurum.
Konu yunusd tarafından (20.04.2015 Saat 16:12 ) değiştirilmiştir.
Bu konuda bilgisi olan yok mu?
Yunus hocam aşağıdaki yerden bilgi alabilirsiniz.
BİLGİN DİZEL SERVİS
BİLGİN USTA / YENİBOSNA
CONTINENTAL VDO DİZEL SERVİSİ
0212-653 38 38 - 0 212 653 90 40
0554 509 85 61 - 0554 509 85 62
,_____,
_|\__|\_,^◔,,___
_(▒(«-«(▒( O )ΞΞ(( O )>__
"Aslan besleyen yemini düşünmez."
Selcuk hocam mrb.
Bilgin dizelle görüştüm. Orası tamir ediyoruz diyor. Ama birkaç bosch dizel servisle görüştüm onlarda tamiri yok diyor. Temizlik ise kanalları genisletiyormus. Yani bizim araç biraz zor bir araç bu konuda. forumda da bu durum pek başina gelen yok heralde. jetta tarihinde ilk ben enjektor sorunu yaşıyorum sanirim☺
Geçmiş olsun. Bilgim yok ama başımıza gelebilir diye takipteyim.
Geçmiş olsun jetta için değil ama ford connect için enjektör temizliği yaptırdım nisan başında bosch servisine pompa bakımı vs 1400 istediler araçta uyarı lambası artık yanmıyor arıza ortadan kalktı diyebilirim
Oncelikle gecmis olsun. Bende daha once duymadim boyle bir sey yaptiran. Hepimizin bilgi sahibi olmasi acisindan konuyu guncel tutar ve yasananlari paylasirsaniz memnun oluruz.
GT-N7100 cihazımdan gönderildi
Kızım "EVA"'nın gecirdigi evrimi takıp etmek icin2007 JETTA 2.0 TDI ABT YAZILIM 170 HP DERIN SIYAH COMFORTLINE (EVAlution)
Gecmis olsun, bizi eski arabanin "focus tdci" enjektorlerini temizletmistik ama temizletmez olaydık... Araba ayarsızlaştı hantallaştı sesi değişti gibi bir sürü sıkıntı yaşamıstık, sonra iyi bir ustaya sorduk enjektöre el değdirmek çoook yanlışmış 250-300 bin km yapmayan arabaninda enjektoru degistirilmezmiş.
Aeorodinamiğini Bozacağıma Sade Orijinal Takılırım
öncelikle selamlar bizm 1.9 tdı caddy mız var km 166 binde bu aracın enjektörleri arızaları dendi ve söktürüp babamın arkadası olan pompacı abinin yanına gittim öncelikle arıza varsa tamiri olmaz dedi çünkü bunlar kalem enjektöryeni nesil enjektörler böyleymiş eskilerinde meme oluyordu onları değiştirip yolumuza devam ediyorduk bunda ise makineya baglayıp temizlendi bir sorun sıkıntı yok sadece 1 tane enjektörüm pislikten tıkanmıs onu temizledi ve sorun düzeldi peki arıza yaptıgında ne yapacagımı sordugumda ya sıfır alacaksındedi sterlin uzerinden fiyatlandırıldıgı için çok pahalı yada kazalı araclardan söküp alacagız dedi bu arada makineya baglayan usta çok önemli dediğiniz gibi temizlemek için yüksek basınç uygulayarak meme uçlarını genişletebilir buda kötü sonuçlar doğurur.
herkese mrb. Konuyu açtım son aşamayi da paylaşmak isterim. şükürler olsun enjektor degisimiyle sorun çözüldü. enjektor tamiri belki mümkün ama iyi bir yerde olmasi gerekiyor. En kötü ihtimal çıkma enjektor takılip adaptasyon la sorun çözülebilİyoR. İlgilenen arkadaslara teşekkür ederim.
Paylaş